Mijn Grachtenpand Zelf bepalen hoe u wilt wonen aan de Bilderdijkkade

j

Wonen aan de gracht

Eigen parkeergarage

Zelf bouwen

MijnGrachtenpand is de initiatiefnemer van een zelfbouw coöperatie voor mensen die graag zelf willen bepalen hoe zij willen wonen op een kavel aan de Bilderdijkkade in de Bellamybuurt in Amsterdam. MijnGrachtenpand doet, als zelfbouw coöperatie, in Hallen Noord mee aan de selectieprocedure van 1 van de 5 kavels in het project “Bouw zelf uw huis in Oud-West”.

Individueel en samen

Binnen MijnGrachtenpand is er zorg voor het samenstellen en registreren van het individuele programma van eisen: “uw wensen en uw keuzes”. De indeling van de plattegronden van de woningen worden zo veel als mogelijk aangepast aan de specifieke wensen van de bewoners. De leden bepalen gezamenlijk de uitstraling en de functies van het gebouw.

 

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk, de woningen zijn alle toegewezen en er is een aanzienlijke lijst met reserve leden.

Inzichtelijk en transparant

Deze sleutelwoorden staan model voor MijnGrachtenpand: open kaart over alle facetten van de stichtingskosten, (energie)berekeningen bouwkosten calculaties en contracten

Architect

De keuze van de architect wordt in samenspraak gemaakt met de ingeschreven leden.

Aannemer

De aannemerskeuze zal plaatsvinden op basis van het voorlopige ontwerp zodra de vereniging deze heeft vastgesteld.

Bouwkosten

MijnGrachtenpand maakt gebruik van de eigen ervaring van vastgoed- en bouwkunde specialisten. Door de kostendeskundigheid worden plannen haalbaar en betaalbaar.

 

Bouwprojectmanagement

Het uitbesteden van bouw- en installatie werken, vergunning, calculaties, onderlinge afstemming en deskundige begeleiding van idee tot oplevering wordt door de initiatiefnemers verzorgd. MijnGrachtenpand wordt zonder risico’s uw grachtenpand.

Notaris

De notaris draagt o.a. zorgt voor:

Oprichten van de coöperatie MijnGrachtenpand – Bilderdijkkade
Statuten van de coöperatie
De begeleiding bij de aankoop van de kavel
De koop overeenkomsten van grond, parkeerplaats, appartement e.d.
de splitsingsakte
het concept huishoudelijk reglement

De coöperatie MijnGrachtenpand is inmiddels opgericht.

Over de locatie

Gezellig wonen in Oud-West

Wonen in Oud-West

Amsterdam Oud-West maakt sinds de jaren 90 van de vorige eeuw een ontwikkeling naar een heel bruisend, gezellig en gewild woongebied. De locatie van de vijf zelfbouwkavels is aan de Bilderdijkkade in Oud-West. Oud-West bruist van het leven en nieuwe ontwikkelingen, maar is tegelijkertijd ook heel gemoedelijk. Oud-West voelt aan als de knusse woonkamer van Amsterdam. Een heerlijke wijk om te wonen!

In Oud-West vindt u gezellige straten met, verscholen achter de gevels, een diversiteit aan mogelijkheden. Midden in is de Kinkerstraat gelegen. Eén van de leukste winkelstraten van dit stadsdeel met een verscheidenheid aan winkels. Wilt u dagelijks verse boodschappen in huis halen? De Ten Katemarkt ligt op loopafstand. Hier vindt u van maandag tot en met zaterdag kraampjes met verse etenswaren. Het is een plezier om hier boodschappen te doen! Ook om gezellig te borrelen op het terras of smaakvol te eten in een restaurant hoeft u Oud-West niet te verlaten. In de buurt is volop keuze! Voor een moment van rust en ontspanning gaat u naar de stadsboerderij Zimmerhoeve of lekker naar het Vondelpark. En dat allemaal op nog geen vijf minuten fietsen.

 

Parkeren

De gemeente Amsterdam en stadsdeel West willen dat zoveel mogelijk openbare ruimte beschikbaar is voor voetgangers, fietsers, spelende kinderen, groen en voorzieningen, zoals bankjes, vuilcontainers, fietsenrekken, speeltoestellen enzovoorts. In De Hallen zijn er daarom voor bewoners plekken beschikbaar in de nieuwe ondergrondse parkeergarages. Deze plekken kunnen worden gekocht bij de ontwikkelaar Van Wijnen. Aan bewoners van dit gebied worden geen parkeervergunningen verstrekt.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer is De Hallen prima te bereiken. Zowel de Kinkerstraat met de tramlijnen 7 en 17 als de Bilderdijkstraat met tramlijnen 3 en 12 zijn op een steenworp afstand. U kunt dus zonder overstappen rechtstreeks naar o.a. het centrum, het Westerpark en het Museumplein. Natuurlijk kunt u ook op de fiets stappen, zoals de meeste Amsterdammers doen. Met de fiets is vanuit De Hallen eigenlijk bijna heel Amsterdam gemakkelijk en snel te bereiken.

 

De Hallen

Oud-West is ook de thuishaven voor De Hallen. De tramremise heeft een rijke historie achter de rug en gaat een mooietoekomst tegemoet. Dit unieke complex bestaat uit een tiental geschakelde hallen, van 76 tot meer dan 100 meter lang. Het totale complex is maar liefst 15.000 m² groot en beschikt over een ondergrondse parkeergarage. Het hele projectgebied heeft haar naam aan dit gigantische monument te danken.

Na de renovatie wordt dit monumentale complex een levendige ontmoetingsplaats voor de buurt, wijk en stad. Jong en oud komen hier bijeen! Om u terug te trekken voor een studiedag in de bibliotheek, die hier is gevestigd, of om u met een goed boek te installeren in één van de vele horecagelegenheden.

De Hallen is ook de locatie voor een goede film. Een art-house bioscoop gaat hier culturele films van internationaal niveau vertonen. Door het open karakter van de passage is dit de ideale plek voor evenementen, zondagse markten en exposities. In de Hallen vindt u bovendien een hotel en een kinderdagverblijf. De Hallen wordt een culturele smeltkroes, waar iedere dag van de week wel iets te beleven is.

Direct naast de oude tramremise ligt het enige gebied in Oud-West, waar nog op grote schaal woningbouw kan worden gerealiseerd. Daar komen circa 400 woningen, ontworpen door FARO architecten en gerealiseerd door Van Wijnen. De bouw is al gestart. Het deelgebied De Hallen Noord zal als laatste worden gebouwd en bestaat uit de vijf zelfbouwkavels aan de Bilderdijkkade, drie andere woonblokken met appartementen en een parkeergarage. Stadsdeel West pakt ook de openbare ruimte rondom De Hallen grondig aan. Het Bellamyplein en de Ten Katemarkt worden heringericht en er wordt zelfs een nieuwe straat voor voetgangers en fietsers gemaakt: de Tollensstraat.

Plattegrond, impressie van zomaar een idee

Wonen aan de gracht met ca 110 m2 en een eigen parkeergarage in Oud-West

Globaal plan

Op 1 van de 5 bouwkavels een grachtenpand met totaal 12 woningen. Het gebouw biedt ruimte aan 6 verdiepingen met 2 woningen per laag. De portiek sluit aan op de Bilderdijkkade en via de lift is de parkeergarage direct bereikbaar. Balkons zijn mogelijk aan de grachtzijde en aan de zijde van de binnentuin.

Afmetingen

De stramien maten van het bouwblok hebben een kavelbreedte van 2 x 7.45 m = 14,90 met een diepte van 16.61 m.

Wat kost dit grachtenpand?

Het prijsniveau van koopsom van deze woningen bedraagt, afhankelijk van de staat van afwerking en wensen van de bewoners € 425.000 – € 450.000 inclusief:

  • afkoop erfpacht
  • bouwkosten onderbouw en parkeerplaats in kelder
  • Badkamer
  • Keuken
  • Bouwkosten en bijkomende kosten
  • 21% B.T.W.

Tijdschema

November 2014
start bouw van de parkeerkelder en de onderbouw.

November 2015
oplevering kelder en onderbouw

November 2015
start bouw van de woningen

September 2016
oplevering woning

De initiatiefnemers Betrouwbaar door jarenlange ervaring

Dies van Vemde

is bouwkundig ingenieur die van idee tot oplevering bouwwerken realiseert. Hij is de eigenaar van een bedrijf voor vastgoedontwikkeling in Twello. Op de vragen: “Ik wil graag een…”, “Wat kan er?”, “Wat mag er?” en “Kan ik dat betalen” geeft Dies al meer dan dertig jaar antwoord en is er gebouwd. Een persoonlijk klankbord zijn voor de toekomstige bewoners tijdens planontwikkeling en uitvoering is op zijn lijf geschreven. De ervaring met het realiseren van appartementen blijkt uit de collage van gerealiseerde werken.

Henk Nijhuis

is enige jaren met pensioen. Tijdens zijn werkzaam leven was hij altijd verbonden aan de bouwnijverheid. De laatste vijftien jaar was hij directeur van een middelgrootte projectontwikkelaar. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het gehele ontwikkelingsproces. Met name haalbaarheidsstudies, financiering, etc. waren zijn specialiteiten.

Henk Nijhuis is zelf kandidaat voor één van de te realiseren appartementen.

Contactgegevens

Adres:

Ezelsveldlaan 90
2611 RV Delft

Telefoonnummer:

06-22425361
06-53736309